Affiliate marketing -De kans als affiliate of verkoper

Affiliate marketing is de manier om uw producten te verkopen. U hoeft namelijk zelf geen hoge kosten te maken voor het verkrijgen van klanten. Uw affiliates zorgen voor een constante stroom van klanten.

Nu is het natuurlijk niet zo dat affiliates zomaar zullen toestromen. U zult een goed converterende website moeten hebben een interessante verdienste en goede producten.

Hoe starten met affiliate marketing

Bedenk wat voor produkt of welke dienst je wilt gaan promoten/verkopen. Zoek naar onderwerpen, produkten en diensten waarvoor je zelf op zijn minst enige belangstelling hebt. In het volgende hoofdstukken worden een groot aantal voorbeelden gegeven.
 

Maak een plan en besteed daarin aandacht aan het volgende:

De keuze van je produkt/dienst: onderbouw de keuze voor je produkt; waarom heb je ervoor gekozen/wat is je binding ermee/wat voor kennis heb je ervan? Kijk ook naar de concurrentie. Wie bieden het produkt al aan en hoe doen ze dat?

De keuze voor het bedrijf: Doe onderzoek naar welke bedrijven de mogelijkheid bieden om het produkt van je keuze via affiliate marketing aan de man te brengen. Probeer daarbij zoveel mogelijk te weten te komen, bijvoorbeeld:

  • Hoe lang bestaat het bedrijf? Hoe zijn de resultaten? Hoe betrouwbaar is het bedrijf als het gaat om de uitbetaling van zijn affiliates?
  • Wat is je verdienpercentage? Wat zijn de vergoedingen die het bedrijf uitkeert; betalen ze voor leads, clicks of alleen voor gerealiseerde verkopen? Wat verdien je per verkoop?
  • Hoe ga je de marketing aanpakken? Heb je al een website/ga je een eigen website (laten) bouwen en een domeinnaam registeren/biedt het bedrijf waarvoor je aan de slag gaat misschien een kant en klare website?
  • Hoe ga je de promotie aanpakken?

Het promoten van affiliate programma's is niet altijd even gemakkelijk. Veel sites waarop je zou kunnen adverteren/linken , staan geen advertenties van affiliate programma's toe. Dit omdat ze anders vaak heel veel van dezelfde advertenties voor hetzelfde produkt op hun site krijgen. Met een eigen website heb je dit probleem niet.

Meer informatie over promotie, staat in les 6 van de cursus. Ook staat er op cursusnetwerk een cursus over zoekmachine-optimalisatie.
 

Welke programma's/bedrijven kan ik promoten?
 

In de volgende les komen bedrijven aan de orde die werken met affiliate programma's en waar je je dus als partner bij zou kunnen aansluiten.

Hoe pak je het aan?

Er zijn verschillende mogelijkheden om met affiliate programma's aan de slag te gaan. Deze zullen we hieronder bespreken:

  1. Via je eigen website

Als je al een website hebt, kun je op zoek gaan naar een bedrijf (of meerdere) met een affiliate programma dat aansluit bij het onderwerp van je website. Stel je hebt een website over een bepaald land, dan zou je op je site vakantiereizen kunnen aanbieden of bijvoorbeeld speciale produkten uit dat land. Het promotiemateriaal wordt door het bedrijf vaak kant en klaar aangeboden en je hoeft het dan dus alleen nog maar in je site te verwerken.

Een voorbeeld van zo'n site is: www.azania.info. Bij Azania worden reizen aangeboden maar ook bijvoorbeeld boeken, cd's en Afrikaanse kleding. Dat zijn allemaal voorbeelden van affiliate producten die je via je website kunt aanbieden.

  1. Via een kant en klare gratis website

Er zijn ook bedrijven die een complete gratis website aanbieden. Jij krijgt dan een kant en klare website en de promotie daarvan doe je zelf. Het voordeel daarvan is dat je geen eigen website meer nodig hebt; nadeel is vaak dat er al veel meer mensen aan het programma meedoen en dus ook een website hebben die er net zo uitziet als die van jou. Het promoten van zo'n site wordt op internet ook vaak moeilijk gemaakt doordat veel advertentiesites, fora e.d. dit soort sites niet toelaten. Je zult dan dus andere manieren moeten vinden om je site toch onder de aandacht te brengen.
 

Een voorbeeld hiervan is lycospartnershop. Als je je bij hen als affiliate partner aanmeldt, krijg je naast een kant en klare webshop ook een cheque ter waarde van € 50,-- voor Google Adwords om je shop te promoten.

3 Door een eigen website te bouwen

Een derde mogelijkheid is het bouwen van een eigen website. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Op Cursusnetwerk staat een uitgebreide cursus over dit onderwerp maar verderop in deze cursus worden ook mogelijkheden aangegeven om dit snel en eenvoudig te realiseren.

  1. Via een eigen webwinkel

Nog een mogelijkheid is om zelf een webwinkel beginnen. Verderop in deze cursus is hieraan een speciale les gewijd.

  1. Via een portal

Een vijfde mogelijkheid is je aan te sluiten bij een portal, zoals startpagina of startkabel. Deze bestaan uit een groot aantal sites over allerlei onderwerpen. Als over een onderwerp van jouw interesse nog geen pagina bestaat, kun je een verzoek doen om over dat onderwerp een pagina te beheren. Het maken en bijhouden van zo'n pagina is over het algemeen vrij eenvoudig. Op die pagina plaats je dan zoveel mogelijk affiliate links en banners. Overigens is het niet bij alle portals toegestaan om een onbeperkt aantal betaalde links te plaatsen.

Tenslotte:

Wees Creatief!
Bedenk dat jij niet de enige bent die als affiliate voor het door jou gekozen bedrijf gaat optreden. Het is dus belangrijk om je te onderscheiden van je concurrenten. Dit gaat vooral op als je kiest voor een eigen website of webwinkel.

Supertip

Er zijn online diverse trainingen en E-books te koop. Wil je deze E-books met korting bestellen bezoek dan deze website en start met het verkopen en kopen met korting van diverse trainingen/E-books

Website beveiliging

Beveilig gevoelige informatie met SSL, ook wildcard en multidomain. Maximale bescherming. Een veiligheidsrisico of probleem? In 2 dagen lossen 2 specialist het op, no cure no pay. Website beveiliging moet in elke organisatie een prioriteit zijn, maar wordt in veel gevallen over het hoofd gezien. Hackers blijven zich richten op webapplicaties ...

backlinks kopen nederland

Probeer gratis onze software en verhoog vandaag nog het succes van jouw website! DIY SEO plan op maat. Gratis website analyse. Topresultaten voor €29,95. De complete versie. SEO tips & tricks. Backlinks kopen? JA uw website zal stijgen in Google! Als een van de grootste linkbuilding bedrijven in Vlaanderen en Nederland beschikken we over meer ...

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb